Uns ajuts als propietaris per llogar un habitatge

Divendres, 15 d'octubre de 2021 a les 00:00

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès convoca ajuts per a persones propietàries d’habitatges que vulguin llogar o renovar contractes de lloguer

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès convoca ajuts per a persones físiques o jurídiques propietàries d’habitatges o assimilades, que vulguin llogar o tinguin llogats habitatges o que vulguin renovar contractes de lloguer, mitjançant la Borsa de Lloguer de l’Alt Penedès. La Borsa funciona des de fa 14 anys i actualment té més de 200 lloguers vius. Els propietaris que lloguen mitjançant la Borsa tenen una assegurança de la llar gratuïta, una assegurança que cobreix els impagaments i assistència jurídica gratuïta. A més, per al Servei d’Habitatge del Consell Comarcal és una prioritat garantir una bona relació propietaris-llogaters, per la qual cosa es fa un seguiment de tots els lloguers i un tancament al final de cada contracte.

Els habitatges que es vulguin incloure en la Borsa del Consell Comarcal han d’estar ubicats a l’Alt Penedès (excepte als municipis que tenen la seva pròpia Borsa, Vilafranca i Sant Sadurní) i s’hauran de destinar a residència habitual de les persones arrendatàries. Els ajuts del Consell Comarcal es poden destinar a obtenir la documentació necessària per a l’arrendament (cèdula d’habitabilitat, certificat energètic o butlletí elèctric), assolir les condicions d’habitabilitat, reparar o substituir electrodomèstics, contractar subministraments, pagar impostos que afectin l’habitatge o derrames extraordinàries, i a millorar, conservar, reparar o netejar l’habitatge.

El termini per a la presentació de sol·licituds és el 31 d’octubre de 2021 i es poden tramitar presencialment (amb cita prèvia) o a través del portal de tràmits i gestions del Consell Comarcal de l’Alt Penedès (Ciutadania – Habitatge – Tràmit 07). Per ampliar la informació sobre aquesta línia d’ajuts o per rebre informació sense compromís sobre qualsevol tema relacionat amb el lloguer d’habitatges, es pot contactar per correu electrònic amb el personal del Servei d’Habitatge del Consell Comarcal de l’Alt Penedès: habitatge@ccapenedes.cat o per telèfon al 93 890 00 00.

Darrera actualització: 15.10.2021 | 10:14