Formació i Treball recull 3802 quilos de roba usada a El Pla del Penedès durant el 2020

Dimarts, 30 de març de 2021 a les 00:00

L’entitat ha gestionat 16.000.000 kg de roba i complements l’any passat a tot Catalunya.
Formació i Treball, durant aquesta crisi social i sanitària, a més de seguir treballant per la sostenibilitat mediambiental, s’ha mantingut compromesa amb la continuïtat dels llocs de feina per a persones en risc d’exclusió social.

EL PLA DEL PENEDÈS, 22 de febrer de 2021.- Formació i Treball ha recollit 3802 quilos de roba usada a EL PLA DEL PENEDÈS durant el 2020. Malgrat l’esclat de la pandèmia i les restriccions, la recollida s’ha mantingut com a servei essencial al contenidor del municipi per garantir la salubritat dels espais públics. La majoria dels consistoris amb contenidors a la via pública han demanat continuar recollint aquesta fracció. A Catalunya, Formació i Treball ha gestionat 16.000.000 kg de roba i complements a les seves plantes; en concret la de Sant Esteve Sesrovires, la més avançada del sud d'Europa, es va mantenir activa durant l’estat d’alarma. A més, es va fer el possible per mantenir els major nombre possible de llocs de feina aplicant un ERTO inferior al 30% del total de la plantilla, que va finalitzar al mes d’agost.


La divisió tèxtil de la Fundació Formació i Treball està vinculada als projectes Moda Re- de Càritas i Roba Amiga. En concret a Catalunya, canalitza la línia tèxtil mitjançant més de 1.050 contenidors ubicats a més de 240 municipis. Un 63% del tèxtil recollit es prepara per a la reutilització a Espanya i d’altres països; un 33% es prepara per al reciclatge en noves fibres i fils; i un 4% per a cogeneració elèctrica i calorífica. Pel que fa l’impacte mediambiental, aquesta producció responsable, dins el marc dels ODS de l’Agenda 2030, ha implicat un estalvi d’emissions de CO2 de més de 59 milions de tones.


Mantenir la inserció laboral en temps de pandèmia En un moment de reconstrucció social i de lluita per mantenir els llocs de feina, les entitats han fet el possible per suportar la situació malgrat que també s’han vist afectades per la greu conjuntura econòmica. Formació i Treball, a més de seguir treballant per la sostenibilitat mediambiental, s’ha mantingut compromesa amb la continuïtat dels llocs de feina, ja que la majoria de persones que desenvolupen aquesta activitat són persones en risc d’exclusió social que estan contractades a través d’un itinerari d’inserció sociolaboral a les empreses d’inserció del Grup.

Darrera actualització: 30.03.2021 | 16:59