Moció en defensa de la pagesia i per un preu digne del raïm i el vi

Dimecres, 4 de setembre de 2019 a les 00:00

El Ple de la Corporació acorda per unanimitat dels 8 membres assistents, dels 9 que el componen, aprovar la "Moció en defensa de la pagesia i per un preu digne del raïm i el vi" encapçalada pels grups municipals d'ERC i Junts Pel Pla del Penedès.

         

Per la importància de la pagesia i del treball del camp, per les seves funcions socials i territorials, i pel futur de la pagesia, de la vinya i de la comarca, el Ple de l’Ajuntament del Pla del Penedès demana l’adopció dels següents:

  • Denunciem les empreses majoristes del cava per imposar un preu injust abusant de la seva situació de domini.
  • Manifestem el nostre suport a l’aturada del dia 5 de setembre i a les accions que porti a terme la pagesia a través dels sindicats i assemblees per aconseguir un preu digne del raïm i del vi.
  • Demanar d’una manera immediata a la Conselleria d’Agricultura i la Conselleria d’Empresa que faci de mitjancera entre els sindicats agraris i les grans empreses del sector perquè no es posi un preu del raïm per sota del seu cost de conreu.
  • Participar i promoure debats i accions estratègiques a nivell de vegueria i a nivell del país encaminades a enfortir la pagesia i dignificar el treball del camp com a sector clau i estratègic de present i futur.
  • Sol·licitar a la Conselleria de Territori l’acceleració del desenvolupament del Pla Territorial del Penedès per tal de definir les estratègies territorials de la nostra vegueria.
  • Constituir una Taula del Penedès amb representants de la Conselleria d’Agricultura i la Conselleria d’Empresa per tal de definir unes estratègies conjuntes en clau Penedès que posin en valor la funció del pagès i el sector de la vinya i la promoció del territori i del turisme sostenible.
  • Donar trasllat d’aquests acords al Consell Comarcal de l’Alt Penedès, a les Conselleries d’Agricultura, Territori i Empresa de la Generalitat de Catalunya, a la Unió de pagesos, al JARC, a l’Associació de viticultors del Penedès, al Consell Regulador del Cava i a la DO Penedès.
Darrera actualització: 04.09.2019 | 16:46