Les festes de Sant Sebastià omplen de vida i activitats el Pla

Dimarts, 23 de gener de 2024 a les 19:00

El Pla del Penedès s'ha omplert de vida i d'activitats per a tots els gustos i per a tota la família aquest cap de setmana per celebrar les festes de Sant Sebastià.

Els encarregats i encarregades de donar el tret de sortida a les festes van ser els balladors i balladores de l'Agrupació de Balls Populars del Pla, que van celebrar dissabte el 10è Aniversari del Ball dels Pastorets amb vermut i bingo final. Per aquesta ocasió van comptar amb la presència dels pastorets de Sant Pere de Ribes, de Sant Sadurní, de Sitges i de Valls. Va resultar tot un plaer gaudir d'aquest espectacle.

Cap al migdia li va arribar el torn a la missa solemne en honor a Sant Sebastià, oficiada pel pare Jesús i pel nostre rector Sete. La missa també va comptar amb la col·laboració i l'acompanyament musical de la Coral Sol Ixent 1904.

La gent gran del Pla del Penedès també va sumar-se a la festa celebrant el seu tradicional dinar de Sant Sebastià, gaudint d'un menú exquisit acompanyat de música i bon ambient.

Ja cap al vespre li va arribar el torn a un dels protagonistes d'aquestes festes de Sant Sebastià, el tast gastronòmic acompanyat d'una Jam Session de l’EMAP, que va resultar ser una combinació perfecta per tancar el dissabte. Des de l'Ajuntament volem agrair a tots els cellers (Celler Pardas, Parató, Celler la Salada, Canals Nadal, Piñol Torrents i Joan Martí) i als establiments (Cal Carbonell, Cal Carnisser, El Centre, Edo Gual, Tasqueta Cal Miguelín i Foodtruck la Muixineta) la seva col·laboració en aquest tast, així com al públic assistent.

El diumenge va engegar motors de nou a la plaça de l'Ajuntament amb la ballada de la Roda Catalonia, organitzada per l'Agrupació Cultural i Dansaire del Pla del Penedès, i que va comptar amb l’agrupació Folklòrica Igualadina i l’Esbart de Granollers. Les seves actuacions van fer-nos gaudir durant una estona dels nostres orígens i tradicions.

Cap a la tarda va arribar el torn del teatre a la sala Polivalent, on vam passar una molt bona estona gràcies al grup de teatre El Fanal, de Sant Quintí de Mediona, que ens van presentar l'obra de teatre: “On? Històries curtes en espais tancats”, dins de la 33a Roda de Teatre de l’Alt Penedès.  La sala, plena de gom a gom, va gaudir d'allò més de l'espectacle que ens van oferir els actors i actrius.

En aquesta sessió vam tenir l’honor de tenir entre el públic a l’autor de l'obra, Vicente Cañón, que va rebre una ovació per part del públic i dels actors i actrius. A més, també hi havia presència local damunt l'escenari, ja que dins del grup d'actors i actrius hi figura la dinamitzadora de la Gent Gran del Pla, la Marta Aymerich. A grans trets, un espectacle amb majúscules.

La recta final de les festes de Sant Sebastià la van gaudir els més menuts de la casa, que dilluns al matí van poder gaudir dels jocs infantils a la pista del poliesportiu. Una vintena de nens i nenes van poder jugar a una gran varietat de jocs i s’ho van passar d’allò més bé. Van poder triar entre: ping-pong, jocs gegants, jocs del món, taller de xapes, bàsquet i joc de la granota.

Ha estat un cap de setmana ple d’activitats on han pogut gaudir infants, joves i adults. S’han superat amb escreix les expectatives. Moltes gràcies a tothom qui ho ha fet possible i a qui ha participat en aquestes festes de Sant Sebastià al Pla del Penedès!

Darrera actualització: 23.01.2024 | 19:00