La Setmana Cultural del Pla del Penedès, tot un èxit

Dimecres, 1 de maig de 2024 a les 15:00

Ja finalitzada la Setmana Cultural 2024, només podem fer una valoració positiva, tant en la qualitat dels actes com en la participació veïnal.

Diumenge 21 la va obrir el Centre Agrícola i Social amb un viatge a través dels contes, a càrrec de Llenguaferits, la Jessica Neuquelman i el David Vila que defensen aferrissadament el català a través de contes i poemes. 

Dimarts 23, diada de Sant Jordi, vam poder gaudir del Cercle de Foc, d'Olga Molina, recull de poemaris amb olor de vida i sobretot de dona.  També vam tenir parada de roses (a càrrec de l'AMPA) i llibres, sobretot d'autors locals que en tenim uns quants. La Diada va ser molt exitosa i concorreguda. Aprofitem i encoratjar a la junta del Centre per aportar el seu granet de sorra a la Cultura local, gràcies.

La Setmana Cultural va reprendre el fil divendres 26, tot fent la presentació de la darrera novel·la de la Clara Queraltó recentment premiada, "Com un batec en un micròfon", en aquest acte la Clara va estar acompanyada per la filòloga Anna Martínez. La sala del CAT es va omplir de gom a gom, tot acabant fent una copa de vi amb tots els assistents i podent comprar la novel·la amb la dedicatòria de la Clara. Li desitgem molts èxits, que sabem els tindrà.

Dissabte 27 vàrem poder gaudir de les Bombolles de poesia, espectacle poètic interpretat pel Dionís Lluch, el Pere Queraltó i l'acompanyament al piano del Xavi Sabaté. Aquest espectacle ens va transportar a poemes de Vicent Andrés Estellés, Joan Salvat Papasseit i Miquel Martí i Pol. Va ser un gran vespre amb glops de serenor i bombolles de cava per a tots els assistents.

Per acabar, com no la cirereta de la Setmana Cultural, l'entrega de premis del 18è Certamen Literari. Aquest acte va omplir la Sala Polivalent de participants i familiars, on vàrem poder veure els dibuixos dels més menuts i la valoració del jurat dels treballs tant en prosa, com en poesia. Aquest any el tema va ser" Conviure amb la Tecnologia". Tema que va ser molt ben defensat per part de tots/es els/les participants, tal com ho va dir en l'acte la mestra i recentment jubilada Teresa Segura com a portaveu del jurat.

Des de l'Ajuntament volem agrair efusivament el concert de la Coral Sol Ixent 1904,  una de les entitats organitzadores del Certamen, per la seva aportació musical i implicació en aquest acte. També a l'Associació de dones ELNA, i a l'AMPA de l'escola que són les tres entitats organitzadores, juntament amb la regidoria de Cultura de l'Ajuntament.

L'any vinent més i millor, si s'escau. Sempre defensant la Cultura i la nostra llengua. No deixeu mai de llegir, la lectura forma a les persones. Gràcies per la gran asistencia en tots els actes. Seguim fent poble!

Darrera actualització: 01.05.2024 | 15:23