La Penedès 360 Challenge escalfa motors al Pla del Penedès

Dimarts, 2 d'agost de 2022 a les 00:00

La Penedès 360 Challenge tindrà lloc el 2 d’octubre. Comptarà amb una cursa de Trail Running de 23 km i una prova de Gravel de 80 o 50 kms, a escollir

La Penedès 360 Challenge, la prova per excel·lència al municipi i la comarca, ja té data oficial de celebració: el diumenge 2 d’octubre del 2022. Amb la data ja fixada, i amb pràcticament dos mesos sencers d’antelació, la Penedès 360 Challenge, ja ha obert inscripcions des d’aquesta setmana passada, després que la prova es veiés obligada a una parada marcada per la pandèmia, que va impedir la seva organització.

Es tracta de la 2a edició d’aquest esdeveniment esportiu que enguany oferirà una prova de trail running i, per als amants de la bicicleta, una de gravel, novetat aquest 2022. Corredors i ciclistes que vulguin participar-hi, ja poden formalitzar la seva inscripció a través del portal web de la prova.

La localitat del Pla del Penedès acollirà aquestes proves que tenen com a principal objectiu donar a conèixer tota la zona del Penedès, corrent o pedalant entre vinyes i descobrint el territori i les seves possibilitats que ofereix per la pràctica de l’esport. El Pla del Penedès està situat en un lloc estratègic de l’Alt Penedès, de fàcil accés i per vies ràpides, i que compta amb una Àrea d’autocaravanes i que permet a tot corredor i ciclista gaudir del que més li agrada envoltat d’uns paisatges característics de la zona.

La Penedès 360 Challenge comptarà amb diferents modalitats, sent la principal la prova de trail, que enguany proposarà una cursa de muntanya de poc més de 23 kilòmetres amb un desnivell de 295 metres. Es tracta d’una prova ràpida que transita bàsicament per camins i pistes entre vinyes. Per la seva banda, però, la prova de gravel, la Gravel Penedès, tampoc deixarà indiferent a ningú en la seva entrena. Es tracta d’una proposta no competitiva que permet conèixer els diferents paisatges del Penedès des de la bicicleta, recorrent camins i pistes de bon pas per a ciclistes i carreteres secundàries, ideals per fer tant en bicicleta gravel com en BTT o E-bike. Els ciclistes poden participar a dues distàncies, 80 i 50 kilòmetres, i aquesta prova neix amb la vista ja posada en el futur, ja que aspira a tenir continuïtat al Pla del Penedès en els pròxims anys.

Alhora, durant tota la jornada esportiva també s’oferiran activitats paral·leles per tal que esportistes i acompanyants gaudeixin al Pla del Penedès i el seu entorn. Sol, en equip o en família, la Penedès 360 Challenge s’ha dissenyat, sobretot, per oferir una matinal no només esportiva, ja que també està concebuda com a lloc de retrobament i coneixences compartint al final del dia una botifarrada entre tots els participants, col·laboradors i amics.

Darrera actualització: 02.08.2022 | 18:16

Imatges