Formació i ocupació per joves en el sector d'hostaleria

Dijous, 17 de març de 2022 a les 00:00

El Consell Comarcal de l'Alt Penedès impulsa la formació i contractació de 14 joves en l'hostaleria a través de la Formació Professional Ocupacional Dual

El Servei de Desenvolupament i Ocupació del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, en col·laboració amb el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), el centre de formació CET Penedès i 4 restaurants de la comarca, durà a terme aquest programa pioner amb la voluntat d’exportar-lo a altres sectors productius.

Cristina de la Cruz, consellera comarcal d’Empresa i Ocupació, n'explicava els detalls: “hi podran participar 14 joves d’entre 16 i 29 anys, inscrits com a demandants d’ocupació al SOC, que signaran un contracte d’un any de durada per treballar en un dels restaurants col·laboradors i rebran una formació teoricopràctica de 500 h. En acabar la formació (març de 2023) rebran una certificació de professionalitat que els permetrà acreditar competències professionals de nivell II com a cambrers/eres i/o caps de sala”.

Denis Sainz, director executiu de CET Penedès, explicava que aquest centre d’estudis s’encarregarà de la part teòrica (llengua estrangera, enologia, servei preparació de plats, “mise en place”, etc.). Les pràctiques es faran a peu de cuina i a peu de sala en els 4 restaurants col·laboradors: Cal Blay (Sant Sadurní d’Anoia), Cal Joanet, Resturant el Casino i Platets (Vilafranca del Penedès). “Recuperem una experiència positiva del passat: la figura de l’aprenent”.

Poden optar a aquesta formació i a la contractació les persones joves de 16 a 29 anys, preferentment sense qualificació professional, que comptin amb els requisits per a seguir un certificat de professionalitat de nivell 2, i estiguin inscrites al SOC com a demandants d'ocupació no ocupades. 

Si esteu interessats o interessades, podeu demanar tota la informació al correu ajimenez@ccapenedes.cat o al 93.890.00.00 ext.123. També es poden tramitar les inscripcions on-line en aquest enllaç.

Darrera actualització: 17.03.2022 | 10:21