Dues ajudes per pal·liar els efectes de la Covid-19

Dimarts, 22 de juny de 2021 a les 00:00

L'Ajuntament del Pla del Penedès presenta dos ajuts destinats nuclis familiars i a autònoms i empreses amb seu al Pla del Penedès

L'Ajuntament del Pla del Penedès presenta dos ajuts destinats a diferents col·lectius amb l'objectiu principal de pal·liar els efectes de la Covid-19 al municipi. La primera de les ajudes està directament destinada a ajudar els nuclis familiars que es van veure afectats per la pandèmia, mentre que l'altra està pensada per autònoms i empreses que tinguin seu o estiguin empadronades al Pla del Penedès. Tractem cada cas al detall:

 

AJUTS A NUCLIS FAMILIARS

Les subvencions a particulars estan pensades per a nuclis familiars, amb fills al càrrec, que hagin perdut la feina a causa del tancament o reducció de plantilla que moltes empreses van haver d'aplicar a causa de la situació excepcional viscuda, així com aquelles persones afectades per un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO). Aquests ajuts econòmics, però, estan exclusivament destinats al pagament de la renda de lloguer i al pagament de subministraments bàsics de la llar. El termini per demanar els ajuts s'acaba el dia 14 de JULIOL.

L'import total de les subvencions previstes serà de 5.000 euros, i es repartirà entre tots els nuclis familiars que el sol·licitin. Aquestes ajudes, però, tindran dos imports de pagament i dos objectes diferenciats:

- Ajut de la despesa de lloguer de l'habitatge principal (del gener al juny del 2021): subvenció de fins a 400 euros per habitatge.

- Ajut de la despesa de subministraments d'aigua, llum, gas i electricitat de l'habitatge principal família (del gener al juny del 2021): subvenció de fins a 200,00 euros per habitatge.

En aquest enllaç trobareu tots els detalls, requisits i punts a destacar d'aquests ajuts, així com la documentació necessària per demanar els ajuts presentats.

 

AJUTS A AUTÒNOMS I EMPRESES

El termini per demanar els ajuts destinats al teixit empresarial del Pla del Penedès s'obrirà el dia 30 de juny, i estarà obert fins al dia 30 DE JULIOL, i està directament destinat a aquelles empreses i autònoms amb domicili fiscal a la vila que hagin hagut de cessar la seva activitat empresarial a causa del decret de l'estat d'alarma per la crisi sanitària. La finalitat d'atorgament d'aquestes subvencions és fomentar les activitats d'interès social i utilitat pública, evitar el tancament definitiu i contribuir a corregir la situació generada per reprendre l'activitat econòmica al municipi.

L'import total de les subvencions previstes serà de 4.000 euros, i es repartirà entre totes les empreses i autònoms que ho sol·licitin. Aquestes ajudes, però, es repartiran segons els següents criteris:

- Haver hagut de cessar l'activitat a causa de l'estat d'alarma (10 punts)

- En els casos de no haver estat afectat pel tancament total, haver sofert pèrdues econòmiques ocasionades per la declaració de l'estat d'alarma durant els mesos de març i abril de 2020: pèrdues d'entre el 0 i el 25% (1 punt); pèrdues d'entre el 26 i el 49% (3 punts); pèrdues de més del 50% (5 punts)

- L'activitat ha de fer front a un lloguer o un préstec hipotecari adscrit a l'immoble on es desenvolupa l'activitat (10 punts)

- L'activitat ha hagut d'assumir un préstec per manca de liquiditat (5 punts)

Cada punt tindrà una dotació de 20 euros. En aquest enllaç trobareu tots els detalls, requisits i punts a destacar d'aquests ajuts, així com la documentació necessària per demanar els ajuts presentats.

Darrera actualització: 28.06.2021 | 11:24