Decidida la proposta guanyadora dels Pressupostos Participatius per criteris tècnics

Divendres, 9 de juny de 2023 a les 10:00

En la primera edició dels Pressupostos Participatius es van presentar un total de tres propostes, però només una va complir els criteris tècnics fixats.

La proposta presentada per l'AMPA de l'escola Sants Abdó i Senén, 'El pati somiat', va ser automàticament proclamada guanyadora de la primera edició dels Pressupostos Participatius del Pla del Penedès després que, de les tres idees presentades, aquesta fos l'única que complia tots els criteris tècnics per tirar endavant el projecte. 

La iniciativa impulsada per l'AMPA va presentar-se el 13 de gener complint els paràmetres establerts i adjuntant un projecte ben documentat i que incloïa fotografies per il·lustrar el projecte que es pretenia impulsar amb els diners. Aquest estava centrat en la creació d'un espai al pati de l'escola on els alumnes se sentin còmodes, lliures i envoltats de naturalesa.

Pocs dies més tard es van presentar dues propostes més, totes dues de part de la mateixa persona, centrades a millorar la higiene dels carrers del municipi aplicant l'obligatorietat de netejar els orins dels gossos amb un raig d'aigua (primera proposta) i en estimular l'economia local mitjançant un ajut econòmic per invertir en comerços del poble (segona proposta). 

Malauradament, cap d'aquestes dues propostes complia amb els requisits necessaris per poder-se dur a terme, ja que, o bé no estava prou detallada i desenvolupada, o bé no era una proposta realitzable i amb viabilitat atesos els mitjans que s'hi preveu destinar

Per aquest motiu, es va decretar com a proposta guanyadora dels Pressupostos Participatius 2023 el projecte 'El pati somiat' en tractar-se de l'única proposta viable. En el document adjunt en aquesta notícia podreu trobar l'informe tècnic amb el qual es va basar la decisió d'atorgar sense votació, per proposta única, el premi dels Pressupostos Participatius del 2023. 

Darrera actualització: 07.10.2023 | 11:19