Comunicat de l'equip de govern de l'Ajuntament del Pla del Penedès

Dilluns, 30 de març de 2020 a les 00:00

Benvolgudes veïnes i veïns,

des del govern municipal ens volem adreçar a tots vosaltres per donar-vos un missatge de tranquil·litat i d'esperança davant  d'quests moments tant excepcionals que estem vivint. És per això, que us volem informar de totes les accions que el govern ha posat en marxa, des del primer moment, amb el principal objectiu de protegir tal i com es mereix tota la gent del poble. Una de les primeres accions que va prendre el govern municipal, mitjançant decret d'alcaldia, va ser suspendre totes les activitats a les instal·lacions municipals afectant activitats esportives, culturals i socials en l'àmbit públic i privat, seguint les instruccions donades pel Govern de Catalunya. D'altra banda, vam donar suport a la decisió presa per la Generalitat de tancar els centres educatius i la llar d'infants des del divendres 13 de març.

Una altra de les mesures que es van prendre, per evitar la propagació de la malaltia i mantenir la protecció de la salut de tot el personal al servei de la corporació, va ser la suspensió temporal de l'atenció al públic presencial a l'Ajuntament. Així vam mostrar la nostra col·laboració amb les directrius donades per les autoritats de salut pública.

Mentrestant, vam unir esforços per tal d'aconseguir el material EPI necessari pel nostre consultori i els nostres establiments, dotant-los així de mascaretes i gel hidroalcohòlic.

Durant aquestes setmanes, com molts de vosaltres haureu pogut comprovar, hem dut a terme una campanya de comunicació molt activa en la que us hem anat informant detalladament de tota aquella documentació oficial que hem rebut per part de les administracions públiques. També hem afegit iniciatives pròpies de l'Ajuntament amb les indicacions necessàries perquè entre tots nosaltres puguem gestionar el millor possible la situació que vivim.

Des de la regidoria de Benestar Social, es treballa colze a colze amb els professionals del nostre ajuntament per tal de garantir que les famílies més vulnerables puguin ser ateses en tot moment.

En el cas de la regidoria d'Ensenyament, s'ha treballat conjuntament amb la direcció de l'escola i el Consell Comarcal per tal de garantir que les targetes moneder arribin a les famílies amb ajut de beca de menjador. En el cas de la llar d'infants, el govern municipal en junta de govern va acordar retornar la quota del servei i no cobrar cap altre fins la posada en marxa de l'activitat docent.

També volem destacar la gran tasca de la nostra brigada municipal, qui tot i estar confinats, estan disponibles i atenent les necessitats que van sorgint i realitzant accions com la que es va fer el passat divendres pel que fa a la desinfecció dels carrers en el terme municipal i barriades. Aquesta acció s'anirà repetint al llarg dels dies. Aprofitem per agrair-los la seva tasca i la col·laboració desinteressada d ́un veí del nostre poble.

Durant aquestes setmanes i les que vindran hem donat, i donarem, el nostre recolzament als comerços del municipi pel gran esforç diari que fan mantenint els seus establiments oberts per tal de poder abastir al poble de productes de primera necessitat.

Tanmateix, volem recordar i felicitar la gran decisió presa de manera voluntària per part dels dos restauradors del nostre municipi, el Bar el Centrel i la Tasqueta Cal Miguelin. Amb aquest fet, van col·laborar de la millor manera al confinament de la població, avançant-se al decret llei al respecte.

Des del govern municipal s'ha iniciat, aquest mateix dilluns, una ronda de trucades a tota la població major de 60 anys amb la finalitat de vetllar pel seu benestar i saber de primera mà si tenen alguna necessitat bàsica. En la mateixa línia, a l 'espera de rebre certa informació per part de la Diputació de Barcelona, ens posarem en contacte amb les famílies monoparentals. Totes aquestes mesures esmentades anteriorment es decideixen en un comité creat especialment per la COVID-19 del que, com és habitual, formen part l 'equip de govern, tècnics municipals i tècnics supramunicipals.

Després de diverses comunicacions telefòniques amb les portaveus de la resta de grups municipals, on se'ls anava informant dels temes més destacables, vam creure oportú dur a terme una videoconferència a tres bandes. Així, vam poder explicar amb més detall totes les accions portades a terme i alhora vam poder respondre a tots aquells dubtes que se'ns van plantejar. Vam finalitzar-la demanant, per sobre de tot, la seva col·laboració per afrontar una situació complicada i nouvinguda per a tots/es. És per això que lamentem que pocs dies després haguem vist publicat a les xarxes per part d'ERC el Pla del Penedès un escrit en el que no es veu reflectida l'actitud d 'entesa demanada pel govern municipal.

Novament volem recordar que ara, més que mai, és moment de col·laboració entre les persones al marge del seu color polític.

Per finalitzar, us volem agrair a tots vosaltres, veïns i veïnes, el gran esforç que esteu fent confinant-vos a casa vostra. Us demanem que així continuï sent en benefici de tot el poble. Recordeu que si ens mantenim ferms tot anirà bé i ens en sortirem. Seguim a la vostra disposició per tot allò que pugueu necessitar.

 

Equip de govern

Darrera actualització: 30.03.2020 | 23:13