Comunicat de l'Alcaldessa del Pla del Penedès,  Vanessa Gascó

Dimecres, 18 de març de 2020 a les 00:00

Benvolguts Veïns i Veïnes,

Estem davant d’uns moments de gran excepcionalitat i neguit, on hem de ser conscients que hem de prendre totes les mesures de prevenció, protecció i seguretat necessàries per frenar el coronavirus.
Davant l’emergència de la COVID-19 cal actuar amb responsabilitat individual i col·lectiva. És una lluita pel bé de tothom. És molt important que totes i tots contribuïm a evitar la propagació d’aquesta pandèmia per tal que el nostre sistema de salut no es col·lapsi.

El Govern de la Generalitat va decretar el tancament, des de divendres, de les escoles, instituts i universitats de Catalunya i, des de dissabte, el tancament de bars restaurants i locals d’oci.

Com a resultat d’aquestes mesures de contenció, s’ha vist una estampa al Pla del Penedès inusual, amb carrers i places buits que han posat de manifest com moltes veïnes i veïns són responsables. Precisament, el confinament a casa, ara obligatori, a tot el territori és la principal mesura de l’Estat d’Alarma, decretat pel Govern Espanyol. Aquest confinament estarà vigent durant 15 dies amb l’objectiu d’aturar la propagació del coronavirus.

Així doncs, es limitaran els moviments de persones, que només podran sortir de casa per anar a treballar, a comprar aliments, assistir persones grans o dependents o per qualsevol altre motiu de força major.

Voldria, però, transmetre un missatge de tranquil·litat i també voldria recordar la importància de tenir sempre presents les mesures d’higiene (rentar-se les mans,ventilar les cases i utilitzar mocadors d’un sol ús).

L’Ajuntament del Pla del Penedès ha creat un comitè d’actuació i seguiment del coronavirus, format per responsables polítics i tècnics, que ha pres mesures de contenció per prevenir els contagis de la malaltia amb l’objectiu d’implantar-les tan pel que fa a la ciutadania com a la protecció de les treballadores i treballadors municipals.

Aquest comitè segueix actiu i avalua les diferents situacions perquè totes les mesures de seguiment han estat i estan en constant revisió i son actualitzades en funció de les instruccions supramunicipals. Així l’atenció presencial de les dependències municipals s’ha tancat des del dilluns 16 de març, tenint a disposició el telèfon 938988003 per atendre totes les consultes. Alhora és important recordar que telemàticament es poden fer els serveis de tràmits en línia mitjançant la seu electrònica.

Voldria tenir un record i un agraïment als professionals de la salut, a les treballadores i als treballadors d’emergències, als cossos de seguretat i a tots els professionals d’altres serveis bàsics, que tenen cura de tots nosaltres.

Ara només ens queda quedar-nos a casa, comunicar-nos mitjançant les noves tecnologies i continuar la lluita conjunta per fer front a aquesta pandèmia que afecta a tot el món.

 

Vanessa Gascó

Alcaldessa del Pla del Penedès

 

Darrera actualització: 18.03.2020 | 13:14